Ziare si reviste

Informații generale

Secția Periodice (ziare și reviste) este parte integrată a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, alături de secțiile: Sala de lectură, Secția împrumut carte pentru adulți și Împrumut carte pentru copii.
Ea oferă publicului spre consultare în regim de Sală de lectură (adică ziarele sau revistele doar se consultă în cadrul secției, nu pot fi împrumutate la domiciliu) a unui volum de 10.062 de ziare locale sau naționale din diverse domenii, de la ziare de interes local până la ziare și reviste de specialitate (reviste de cultură, sport, etc.).

 Listă abonamente (colecții)

În colecțiile secției, se disting spre consultare următoarele ziare și reviste: Unirea (ziar local, de care dispunem spre consultare începând cu anul de debut 1968 și până în prezent), Adevărul, Evenimentul zilei, Gazeta sporturilor, Formula As, Dilema veche, România literară , Contemporanul, Revista Dacoromania, Discobolul, ASTRA Blăjană, dar și reviste ale unor biblioteci de prestigiu din țară, precum Axis Libri – Editată de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați sau Vox Libri – editată de Biblioteca Județeană „Ovid Densușianu” Deva. De asemenea Secția Periodice oferă spre consultare publicului interesat Monitorul Oficial al României care poate fi consultat la Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.