LANSARE DE CARTE LA SEBEŞ: „ASTRA ŞI MEMORIA MARELUI RĂZBOI”

Vineri, 18 ianuarie 2019, începând cu ora 15:00, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş va găzdui lansarea volumului ASTRA și memoria Marelui Război. Date statistice referitoare la locuitorii români din comunele fostului județ Sibiu intrate în componența județului Alba, semnat de profesorii Nicolae Afrapt şi Lucian Ştefan. Conceput de autori ca un document istoric de o mare însemnătate, volumul cuprinde situația locuitorilor români din cele 21 de comune din fostul comitat Sibiu, comune care azi se află pe teritoriul județului Alba, oameni care au fost mobilizați pentru a participa la Primul Război Mondial, război ce avea să schimbe pentru totdeauna soarta teritoriilor locuite de români. Cartea a fost tipărită cu sprijinul Consiliului Județean Alba, în cadrul Programului ,, Susținerea și promovarea culturii scrise”, program ce arme ca scop susținerea financiară pentru tipărirea unor lucrări care au ca tema Unirea de la 1 Decembrie 1918 și evenimentele istorice premergătoare ei.
Evenimentul de lansare a cărții se va desfășura sub genericul „Un secol de la Conferința de Pace de la Paris”, iar programul va cuprinde conferința cu titlul „Românii și marile războaie de acum un veac”, susținută de profesorul Nicolae Afrapt și lansarea cărții ASTRA și memoria Marelui Război. Date statistice referitoare la locuitorii români din comunele fostului județ Sibiu intrate în componența județului Alba, prezentat de către profesorul Lucian Ștefan.
Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.